tiistai 1. lokakuuta 2013

Kaksplus.

Kuvailee elämääni tällä viikolla näin:

Tämän viikon aikana istukka ja ruskuaispussi alkavat kehittyä. Ruskuaispussi rupeaa pian tuottamaan lapsen ensimmäisiä verisoluja. Muutaman viikon kuluessa ruskuaispussi häviää. Tämän viikon aikana alkio yhdistyy istukkaan pienen varren voimin. Varresta kehittyy napanuora, ja raskauden edetessä lapsi saa äidin veren ravintoaineet sitä kautta. Jo nyt pienen alkion hermosolut alkavat kehittyä. 

Kun alkio on kiinnittynyt kohdunseinään, keho alkaa tuottaa hCG-hormonia. Tämä on se hormoni joka antaa positiivisen tuloksen raskaustestissä. Hormonitaso on kuitenkin niin alhainen vielä tässä vaiheessa, että se ei välttämättä vielä anna positiivista tulosta.
Kun munasolu kiinnittyy kohdunseinään, saattaa muutama pieni verisuoni rikkoutua. Tämä huomataan usein verensekaisen emätineritteen muodossa, ja se on täysin vaaratonta. Ei saisi lukea. Ei saisi linkittää. Ei saisi tietää. Mutta laskettuaikamme on 11.6.2013. Niin kauan, kunnes toisin todistetaan.


Haluan taas uskoa. Haluan saada voimaa. Haluan olla positiivinen. Haluan, haluan, haluan. Ja taas taustalla soi Minä toivon.


Ja hetkenpäästä taas olen sekaisin. Hormonihirviö mikä hirviö. 

3 kommenttia:

Melinda kirjoitti...

Vaikka ei sais, sen tekee silti. Tieto on pahasta, mutta minkäs sille voi kun on kiinnostunut :)Mä näkisin ton ihan normaalina, tianteeseen katsottuna, joten älä huoli me kaikki "taistelijat" ollaan oltu hölmöjä

Feeniks kirjoitti...

Ei saisi ei...mutta pakko silti käydä, kävinpä itsekin laskettua aikaa laskemassa. Aattelepa jos kummallakin menisi hyvin, niin samoihin aikoihin sit odotellaan myttyjämme tähän maailmaan ;) toivottavasti niin kävisi.

Puupa kirjoitti...

Itsekin on tullut aina ennemmin tai myöhemmin joka hoidossa (tai oikeastaan joka kierrossa..) tuo laskettu aika tsekattua, vaikka kuinka on yrittänyt olla katsomatta! Hengessä mukana jännäten! <3