tiistai 27. marraskuuta 2012

Lisää tuomioita.

Tässä sitä taas ollaan. Tuomiopäivä. Kun elämä jo vihdoin alkoi näyttää tasaisemmalta ja onnenhippusia löytyi pienistä asioista arkeen, pamahti tämäkin paska eteeni.

Kun kaupunki ei kerran tehnyt yksinkertaisesti julkisella puolella MITÄÄN lapsettomuusasioideni hoitamiseksi, pyysin itselleni verikokeista saadut tulokset ja skannasin tiedot lääkärilleni AVA- klinikalle.

Vastaus oli nopea, lääkärini lähetti minulle sähköpostilla tiedoksi;

Hei,
sairastat kilpirauhasen vajaatoimintaa ja on tärkeää, että se korjataan kun yrität raskautta. Lähetän sinulle kirjeessä reseptin thyroxin- tabletista. Käy kontrollissa 4vkn kuluttua ja lähetä vastaukset taas minulle.

Parhain terveisin,
* *

Näin. Ei sitten kysyttävää. Eihän ollut? Ai ei ollut. No tässäpä, mitä google kertoo.


...Keskeisiä oireita ovat väsymys, lisääntynyt unen tarve, palelu, painonnousu, turvotukset, ummetus, yleinen hidastuneisuus, hidastunut aineenvaihdunta ja masennus. Hiukset saattavat muuttua kuiviksi ja ohuiksi, hiustenlähtö on tavallista. Ääni voi olla käheä ja naisilla madaltunut. Myös kuukautishäiriöt ovat naisilla tavallisia. Lapsilla kasvun hidastuminen voi olla keskeinen oire. Vajaatoiminta voi aiheuttaa myös lapsettomuutta ja lisää keskenmenon vaaraa. Tyroksiinin vajaatoiminnasta johtuvaa vajaaälyisyyttä ja lyhytkasvuisuutta kutsutaan kretinismiksi.


Sellainen mukava lisä tälle päivää.

2 kommenttia:

M kirjoitti...

Minä voin lohduttaa, että elämä vajaatoiminnan kanssa on ihan normaalia. :) Ainut mihkä se toki vaikuttaa on raskautuminen. Itselläni todettiin kaksi vuotta sitten vajaatoiminta ja arvot ovat nyt suunnilleen kunnossa, pientä viilaamista niissä vielä kuitenkin on :)

Tuulen kuiskaus kirjoitti...

Hei TahatonLapseton!
Jostain syystä tämä mun blogi tuottaa näitä keskusteluita välillä jälkijunassa.. En tiedä miksi :(
Niinpä, ihan normaaliksihan tämä elämä on kilpirauhaslääkityksenkin välityksellä käynyt ja pakkohan tästä on arkirutiinia ollut muodostaa; kymmenen lääkettä aamusella naamaan ja johan matka jatkuu...
Oletko huomannut olossasi kohennusta pitemmällä käyttämisellä? Lohduttavaa kuulla, että arvot ovat hyvät! Toivoisin myös, että kontrollikokeiden tulokset pitävät paikkansa.. Sain tiedot itselleni viime viikolla, mutta lähetän vielä AVA- klinikalle tarkempaan tietoisuuteeni.
Parempaa uutta vuotta meille kummallekin <3