sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Yksinäisyys.

Olen niin yksinäinen.

Itkuinen.

Yksinäinen.

Olo on niin turhautunut.

Aamulla heräsin ja jaksoin jo yrittää hymyillä rakastavalle miehelleni.

Hänen noustua sängystä en jaksanut millään nostaa päätäni ylös. Itketti vain.Laitoin postin ystävälle, joka on läpikäynyt tämän helvetin, "miten sinä selvisit sängystä ylös?"

Eilinen meni touhutessa. En aamun jälkeen pysähtynyt ennen kymmentä illalla. Sitten jysähti. Anoppi oli vielä käymässä ja hänkin sai osakseen huutoitkupotkuraivarini. Sen jälkeen kuulin luennon Jumalan armosta ja siitä, miten lapsi on lahja niille, jotka sen ansaitsevat. Vitut. 

En jaksanut riidellä.

Katsoimme mieheni kanssa 21 tapaa pilata avioliitto. Se nauratti. Armi on yksi lemppareistani. Vaikka lapsia siinä tuli ja meni, tehtiin ja jäi tekemättä, niin yksi kohta jälleen kolahti; se sama kuin keväällä käytyäni elokuvissa katsomassa saman elokuvan. Kerroinkin siitä teille silloin.

Äsken aamiaispöydässä kysyin mieheltäni, voisimmeko varata matkan kauas. Ja vaikka se olisikin pitkän ajan päästä, niin olisi kuitenkin jo tiedossa. Olisi mitä odottaa, joka toteutuisikin. Olisi vain meistä kiinni. Hän totesi, että ei nyt. Remontti on niin pahoin kesken, ei tiedä missä ollaan esim. ensi keväällä, mikä on tilanne silloin. Miten hoidot etenevät tästä eteenpäin.

MITÄ HELVETTIÄ?!

Olin pimahtaa. Hoidot. Etenevät. Mistä hän puhui? Sen jälkeen vaahtosin pitkän tovin siitä, miten kymmenet ihmiset ovat pyytäneet minut riisuutumaan, miten olen levittänyt kaikista pyhimmän osa-alueeni muiden nähtäville, miten inseminaatiot olivat puosta, kun en hetkeäkään niihin uskonut, miten ensimmäistä kertaa nyt luotin muihin ja lääketiteteeseen. Sain sen helvetin "minä toivon" biisin kolahtamaan itseeni. TOIVOIN. En enää toivo. En enää anna itseni kivuta pumpuleihin, vaan rakennan betonimuurin  ympärilleni, suojamaan itseäni kaikelta sellaiselta mihin minut käsketään kivuta. En ikinä. Ei ei ei.

Nyt olen nähnyt ja kuullut tarpeeksi.
Elämä ei ole heikkoja  varten. Elämä on sotaa itseään vasten.
Elämä on peliä luonnonvoimien kesken.

Minua ei ole tehty äidiksi.

Tässä lohdullinen viesti ystävältäni toissayönä, kun tein testin osa nro. I. ja mietin, miksi edes elän. (mitä mietin edelleen.. ei ole elämäntarkoitusta!)

"Olet rakas, tärkeä ja ihana. Paras ystävä, sisko, täti, ja kummitäti mitä maa päälläään kantaa."


Jolloin kyyneleet nousivat paidalleni. Ja kyynisenä, itseeni kyllästyneenä paskiaisena ja maailman olemattomimpana roskana vastasin.

"Mutta en koskaan kenenkään äiti. En koskaan, kenellekään. Ainakin raksa etenee huomenna.. Vaikka mitä me kahden edes talolla tehdään? Sitäkään en ole ymmärtänyt.. Ei sun mua kuuluisi nyt kantaa, kun sulla on kaikki hyvin; on jo liian monta kertaa vaatinut sulta perheaikasi käyttöä meidän ongelmiin.. En halua kaivata sääliä vaan jostakin elämän tarkoitusta. Herää taas kysymys onko mua ja * tarkoitettu edes yhteen.. onneksi siskon viisautena kerroit jo kauan sitten, että tämä ei ole helppo reitti... kiitos siitäkin ja miljoonasta muusta asiasta."

takaisin sain

"Voi tuota kumpuavaa voimaa. Olen vahvasti erimieltä monesta äskeisestä. Nyt en jaksa kinata. Pakko luottaa, että asiast joskus saa vastauksia. Kumpa olisin ollut väärässä matkastanne, edes sen kerran. Ehkä se pelko oli enemmän läsnä kuin tieto. Voi elämän arvoitus.."


Juuri näin. Tässä se oli kiteytettynä.


En ole koskaan kenenkään äiti. Testissä on aina "Ei raskaana."

Onkohan niissä testeissä joku vika? Ainakin kuusi testiä hajotin ja tutkin sisältä käsin; en löytänyt irronneita lankoja. Taidan lähettää takaisin palautuksena raskauskeiju- sivustolle. Lähettivät rikkinäisiä paskoja.
5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Uskon että paras tapa selvitä on juuri tuo jonka itsekkin mainitsit, varata esim loma kauas jota odottaa.
Itseäni ainakin on auttanut juuri se että on jotain mitä odottaa kaikesta epätietoisuudesta huolimatta. Jos raskauteen ei pysty uskomaan niin voi uskoa siihen että on jotain mukavaa edes tulossa.

Joku joskus sanoi minulle että voihan sitä aloittaa vaikka sijaisperheenä. Eihän se sama asia ole. Mutta onhan se selvä että arki täyttyy adoptio lapsen tai sijaisperheenä olon johdosta lasten äänistä. Ja joskun minusta tuntuu että vaikka adoptio on kallis ja pitkä tie olisi siihen uskominen jota varmempaa.

Mutta, vaikka maailma nyt kaatuu päälle. Niin kun jaksat nousta, nouset ehkä varovasti ilman odotuksia kohti uutta hoitojaksoa...

Feeniks kirjoitti...

Minäkin suosittelen lomaa, jotain mitä odottaa ja mikä varmasti tekee hyvää kaiken tämän lapsettomuussuon keskellä.

Tuulen kuiskaus kirjoitti...

Voi kiitos ihanat. <3 Toivottavasti tämän myötä miehenikin uskoo, että lomamatka ei olisi puosta.

Maija Dahlia kirjoitti...

Voi Tuulen kuiskaus! Älä sano ei koskaan. Sinusta tulee varmasti ihana äiti.

Tuosta anopista mietin, että uskovaiset voi olla kaikkein julmimpia, vaikka uskosta pitäisi olla apua eikä lisätaakkaa vaikeuksien keskellä.

Maiseman vaihdoksella on ihmeellinen voima. Vaikka menomatkalla ajattelee tuovansa kaiken kuonan mukanaan, jonnekin se aina huuhtoutuu matkan aikana. Paluumatkalla on taas toivoa.

Minikoossa tämän voi tehdä minä tahansa viikonloppuna: tänään käveltiin miehen kanssa 15 km lenkki. Ajatukset tuulettui ja siinä ehti jutella maat ja taivaat, ja rakot huomasi jaloissa vasta kotiin tultua.

Tuulen kuiskaus kirjoitti...

Kiitos Maija <3 Sait minut tälle hetkelle sanattomaksi. Ajatuksissasi oli perää.

Ja Anoppi. Siinä vasta ajatus kerrakseen.