sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Auto.

Olemme haaveilleet jo pitkään uudesta autosta. Viime keväänä se oikeastaan alkoi. Kutkuttelevin ajatuksin mielessäni olin jo ostamassa farmariautoa, kävin emmaljungan nettisivuilla katsomassa rattaiden kokoa ja mietin, minkä kokoinen farmariosan tulee olla, että rattaat sinne mahtuvat.

Ystävämmekin osti auton. Farmarimallisen. Se oli luontevaa. Sen jälkeen heillä oli plussa. Tuosta nuon vain. Ajattelin, että ehkä se jouduttaisi meidänkin perheenlisäystämme. Kuitenkin päädyimme säästämään vielä kesän yli, koska autossamme ei sinällään ollut mitään vikaa, mutta mieli teki uutta. Mietimme, että jos panostamme kesällä jo uuteen autoon, jää lomamme ulkomailla vajaavaisemmaksi. Siispä säästimme. Siispä otimme vastaan reissussamme jälleen menkat. Sitä päivää en unohda milloinkaan. Mietin kaukomailla hotellin vessassa, että mistä minua rangaistaan? Siitä, että en ostanut mieheni kanssa sitä autoa?

Jokatapauksessa pitkän pohdinnan jälkeen ostimme nyt auton. Viimein. Auto ei ole farmari. Auto on mieleisemme ja hyvin kulkeva paketti, jonka ostossa emme ajatelleet sekunttiakaan perheenlisäystä. Niin joo, mutta onneksi myyjä ajatteli. Katsoi minua herkistyvillä silmillä ja totesi, että autosta löytyy myös isofix- kiinnitys (http://turvaistuin.org/turvaistuin-vinkkeja/isofix-kiinnitys/). Kiitos. Sehän oli tärkeä tieto. Itsenikö siihen hirttoköydellä kiinnitän?

Pääsimme autolla matkaan ja ensimmäisessä kulmassa huomasin vastaantulevan auton rekisterinumero olevan IUI. Säikähteneenä juoksin katsomaan omaamme. Luojan kiitos se ei ollut IVF. Jos näin olisi käynyt, olisin palauttanut auton ja sanonut, että pitäkää lapsettomuutenne.

Parin kilometrin jälkeen vastaan tuli auto, jonka rekisterinumero oli juurikin IVF. Vaikka se kirpaisi syvältä ja oli paskaa, jokin siinä sai minut hymyilemään.


5 kommenttia:

Maija Dahlia kirjoitti...

Miten sattuikin että olimme miehen kanssa vastikään myös autokaupoilla! Se nimittäin todella sattui, kun kauppiasmies ja oma mies mittailivat katseellaan peräkonttia, ja kauppias sanoi että tänne mahtuu ne Emmaljungat sitten oikein mukavasti. Oli se vähän hämmentyneen oloinen kun vain kiristelin hampaita ja menin tutkimaan takapenkkiä. Myyjä tietysti luuli, että haluan kuulla Isofixistä. Tuli perässä esittelemään. Pakenin etupenkin puolelle, mutta sielläkin sain kuulla että turvatyynyn saa laitettua pois päältä, jotta vauvan istuimen saa etupenkkiin. Vauvoilta ei voi siinä autossa paeta, ne tulevat kaikkialle. Miksi ihminen nyt ylipäänsä auton haluaisi, paitsi vauvan ja sen tarvikkeiden kuljettamista varten?

Meidän auton rekkariksi tulee varmaan TTC.4EVA.

Tuulen kuiskaus kirjoitti...

Ei tässä elämässä lapsia, sitä itsestäänselvyyttä ja sen tuomaa ahdinkoa tunnu pääsevän minnekään pakoon. Jotenkin ajattelisi, että edes autokaupassa ollaan miesperäisellä maalla ja siellä saa luvan puhua moottoreiden tilavuudesta ja kulutuksista. Mutta ei, ei edes siellä ollut hyvä hengittää. Millä oikeudella meitä rangaistaan tässä elämässä näin paljon?
Sovitaanko Maija Dahlia yhdessä, että emme osta koskaan autoa jonka rekisterinumero on lapsiin liittyvä. Ennemminkin vaikka TAP-ONE (TanssinAlastiPöydällä-Yksin) ;)
Vaikka totuus taitaa olla juuri kuten ajattelit; auton tarvitsee vain vauvan ja hänen tavaroiden kuljettmista varten.

Maija Dahlia kirjoitti...

Sovitaan vaan! :)

Melinda kirjoitti...

Ei hemmetti, ei sais nauraa, mutta tämä teksti huvitti mua :). Miten voikaan joka ikisessä tilanteessa kohdata toi perheenlisäyshomma. Ja mitä ihmettä ne autokauppiaatkin olettaa, että autoa ostetaan lasta varten? Noille uteleville törkyturville pitäis varmaan läjäyttää suoraan päin näköä, että "kiitos isofix-kiinnitys ei ole nyt ajankohtainen kun lasta ei yrityksistä huolimatta kuulu" tai "mitä mä sillä kiinnityksellä, en ikinä haluu lapsia!". Kiva kuulla, että säkin selvisit tosta reissusta hymyssä suin. Enkä voi uskoo, et törmäsit noihin rekkarikilpiin!

Tuulen kuiskaus kirjoitti...

...Melinda, enkä ole sen jälkeen niihin vastaantulevana ainakaan kiinnittänyt huomiota! Eli päivä sinällään oli törkeää myös niiltä tiellä liikkuvilta ;)