keskiviikko 28. elokuuta 2013

56 tuntia.

Sitten teen sen. Aion olla niin sitkeä. Raskaustestit polttelevat kaapissa ja tekisi niin mieli käyttää raskauskeijulta tilaamani Clearblue testit (6kpl!) nyt heti paikalla.

Äsken juttelin ystäväni (johon tutustuin näiden hoitojen kautta.. tavallaan. Tainno, oikeastaan heidän Helmensä välityksellä..) kanssa puhelimessa tovisen ja voi miten oloni kevenikään. Nyt on kokemuksia jaettu, on ajatuksia vaihdettu ja toivoa yhdessä puhallettu. Kumpa.

Lupasin pari postausta aikaisemmin kertoa Tayssista saamastani hoitohistoriasta koosteen. Tässä se tulee. Minun "iholla"- sarjani.


Tulosyy: Tulee ensimmäiseen IVF/ICSI- hoidon munasolukeräykseen.

Kyseessä 24- vuotias nainen, PCO ja anovulaatio. Lisäksi miehellä spermanlaatu vaihteleva. Toukokuussa tyhty IVF- hoito kokeilu, tuolloin Gonal-F 125IU ja vain kaksi follikkelia kasvoi ja muutettiin IUI:ksi. Nyt hoitoon lähdetty suuremmalla annostuksella, Gonal-F 175 IU x 9 ja 100 IU x1. Orgalutran x5. Vaste ultraäänessä ollut reilu, epäilty jopa 40 follikkelia ja Gonapeptyl trikkaus.

Raskautta toivottu pitkään ja molemmista IVF- seulat olleet vuoden sisällä negatiiviset ja katsotaan riittäviksi. 


Saa Rapifen 0,5ml i.v Parakervikaalipuudutus. Punktoidaan ongelmitta molemmin puolin rakkulat tyhjiksi, vaste on hyvä, mutta ei mitenkään kennomaiset munasarjat ole. Oikea puoli selvästi kivuliaampi.
Munasoluja saatiin 17. Päädytään lähtemään tuorealkionsiirtoon ja pistää tänään pregnyl 1500IU ja aloittaa Lugesteron ja Zumenon luteriaalivaiheen tueksi. Tähdätään neljän päivän viljelyyn ja yhden alkion siirtoon.


Saatu 15 kypsää munasolua, näistä ICSI:llä hedelmöittyy viisi, osa munasoluista kuoli injektoitaessa.  Siirretään päivänä 4 90%, kompaktoitunut alkio, ja neljä alkiota menee jatkoviljelyyn. Vointi ollut hyvä.


Jatkoviljelyn jälkeen pariskunnalla on pakastettuna kaksi alkiota. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun toivon sulle sitä plussaa! En malta oottaa perjantaihin asti. Jännittää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Eksyin blogiisi sattumalta. Toivon suuresti plussaa teille <3
ehkä taysin käytävillä kohtaamme tietämättämme :) Tsemppiä!