keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Antti Kaikkonen.

Lähes koko päivän ajan, näin sairaslomalla kun on aikaa, olen odottanut jonkun teistä blogisteista aloittavan keskustelua Kaikkosesta. 


Ote Iltasanomien verkkosivuilta:
Helsingin käräjäoikeudessa viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen luottamusaseman väärinkäytöstä tuomittu kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) pohtii tuomiosta valittamista hovioikeuteen.
- En pidä päätöstä oikeana. Harkitsen, tyydynkö tähän vai haluanko valittaa asiasta hovioikeuteen, Kaikkonen kirjoittaa blogissaan.

Kaikkonen kieltää olleensa "tietoisesti mitään rikosta tekemässä".

- Oma kuppi on kyllä jo aika täynnä tätä aihetta. Mielellään tämän jo jättäisi taakse.

Kaikkonen kirjoittaa oikeusprosessin olleen tuskallista aikaa. Kaikkosen ja hänen puolisonsa, veteraanikansanedustaja, Satu Taiveahonadoptioprosessi keskeytettiin oikeuskäsittelyn vuoksi.

- Onnettominta tässä on, että adoptioprosessimme keskeytettiin aivan kalkkiviivoilla. Tätä on mahdoton vieläkään hyväksyä.

Sosiaaliviranomaiset vaativat, että pariskunta kertoo Kaikkosen saamasta rikossyytteestä adoptiomaahan Etelä-Afrikkaan.


Ette keskustelua kukaan aloittaneet, joten minäpä toivon tämän vähän puhuttavan myös teitä. Tämä on suuri asia, niin suuren suuri asia meille. Ei sitä moni ulkopuolinen voi lapsettomuuden tiedostamattomasta maailmasta ymmärtääkään! Ymmärtääkseni Satu Taiveaho on toiminut lapsettomien yhdistys Simpukassa puheenjohtajana jo jonkin aikaa ja on ääneen kertonut koko kansalle Antin kanssa käymästään lapsettomuuden tuskaisesta tiestä. He antoivat osakseen kasvot lapsettomuudelle. Vain yksi pariskunta Suomessa, mutta ovat useiden ihmisten muistoissa muun muassa näistä keskusteluista. 
Pariskunta on menettänyt toivonsa ja uskonsa oman lapsen saamiseen, joten ovat hakeutuneet adoptioprosessiin, joka vedetään jäihin Kaikkosen luottamusaseman väärinkäytön hyväksi.


Itse en ole todellakaan sitä mieltä, että Kaikkonen olisi toiminut oikein tehdessään väärin, mutta joku tässä asiassa saa niskavillani pystyyn! Viedäänkö murhasta tuomitulta henkilöltä mahdollisuus isyyteen ensisijaisesti vankeuteen jouduttuaan? Tehdäänkö ihmisistä lapsettomia pelkästään tuomioiden vuoksi? Olen surun murtamana tästäkin uutisesta. En tiedä miksi, olenko todella ollut liian pitkään jo kotona sairastamassa ja tarvitsisin muunlaista verkostoa ympärilleni kuin Internetin ihmeellisen maailman.

Huomista omaa tuomiota odotellen,

Tuulen kuiskaus

4 kommenttia:

Emilii - HealthBerry kirjoitti...

Minä kirjoitin myös Kaikkosesta ja adoptioprosessista. Se tuntuu olevan Suomessa liian vaikeaa ja siksi sijaissynnytykset pitäisi ehdottomasti sallia. Oikeusministeriössä asiaa onneksi käsitellään parhaillaan.

Tuulen kuiskaus kirjoitti...

Hei Emilii! Kiitos kommentistasi, on ilo päästä tutustumaan myös sinuun. Blogisi oli minulle ennestään vieras ja nyt olen viettänyt siellä jo useamman tovin.. Ehdottomasti alan lukemaan ajatuksiasi jatkossakin! :)
Olen samaa mieltä, että adoptioprosessi on suomessa aivan liian vaikeaksi ajettu asia. Vaietaan totuuksista, miten paljon huostaanottoja ja sijaisperheitä maassamme tarvittaisiin, miten paljon lapset saisivatkaan ympärilleen rakastavampia vanhempia, jos asiat tehtäisiin jotenkin toisin.

Onneksi oikeusministeriö on ottanut asian käsittelyyn myös sijaissynnytyksen kohdalla. Elämä ei ole aina niin mustavalkoista, kuin monet luulevat.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka adoptioprosessi pysäytettiin vissiin ihan lakipykäliä noudattaen, on se silti mielestäni todella väärin ja järkyttävää. Mikä voi olla pahempaa kun viedä parilta toinen tai kolmas mahdollisuus saada lapsi, kun ensimmäinen, toisille niin luonnollinen tapa kasvattaa perhettään ei onnistu.

-Melinda

Tuulen kuiskaus kirjoitti...

Niinpä! Kuten viikko sitten kuulin "yllätysvauvasta", joka tulee kaveripariskuntani perheeseen, voin vain ihmetellä, miksi tällainen mahdollisuus viedään muilta pois. Eikö yllätysvauvoja voi tulla kenelle tahansa? Mikä helvetti tätä maailmaa vaivaa! Luonnollista tämä ei ainakaan ole.
JA itse ole kuitenkin sitä mieltä, että yllätysvauvoja ei mielestäni aikuiselle ihmiselle voi sattua. Ei kukaan täysipäinen voi kasvaa aikuiseksi törmäämättä sanaan ehkäisy. Pitäkööt housut jalassa, jotka eivät mistään mitään ymmärrä. Minulle on ainakin ihan turha tulla selittelemään vahinkoja.

Mutta mahdollisuus pitää kaikille taata. :(